Geld buitgemaakt bij overval op supermarkt in Budel-Schoot

Budel-Schoot – Vermoedelijk vier gemaskerde daders overvielen donderdagavond kort na acht uur een supermarkt aan de Parallelweg.

Personeel werd onder bedreiging van vuurwapens gedwongen tot afgifte van geld uit de kassa. De vermoedelijke jeugdige overvallers gingen er te voet vandoor richting het Belgische Hamont.

Inwoners in Hamont-Achel meldde aanvankelijk dat de Belgische politie verdachten in de kraag had gevat, maar de politie in Nederland meldt dat van hen nog elk spoor ontbreekt. De politie is daarom op zoek naar getuigen en informatie.

Bivakmutsen

Ondanks dat er meerdere personeelsleden en nog enkele klanten in de winkel aanwezig waren, sloegen de daders hun slag. De vermoedelijk jonge mannen droegen waarschijnlijk bivakmutsen en waren donker gekleed.

Een getuige zagen het groepje verdacht rondhangen bij de supermarkt en meldde dat bij de politie. Nagenoeg op hetzelfde moment overvielen zij de winkel. Ze bedreigden het personeel met vermoedelijke vuurwapens en eisten geld uit de kassa. Daarmee maakten ze zich uit de voeten en in hun vlucht verloren zij in de winkel één van de wapens.

Getuigen zagen de daders in de richting van de grens met het Belgische Hamont rennen. Omstanders hebben nog geprobeerd hen tegen te houden, maar dat is helaas niet gelukt. Waar de overvallers uiteindelijk zijn gebleven is onbekend, maar de kans lijkt groot dat zij ook daadwerkelijk de grens zijn over gegaan.

Uitgebreide zoektocht

Forensisch rechercheurs deden sporenonderzoek in de winkel en er werd direct een grote zoekactie gestart. Daarbij werd vanaf het begin goed samengewerkt met de collega’s van de Belgische politie. Bij deze zoektocht werd onder andere onze politiehelikopter ingezet, die door afspraken met de autoriteiten ook boven Belgisch grondgebied z’n werk kon doen. Op basis van dezelfde afspraken konden onze blauwe collega’s ook in België verder op zoek naar de daders. Daarbij kregen zij assistentie van een speurhondengeleider van de Belgische politie. Helaas heeft de uitgebreide zoektocht van enkele uren naar het viertal niet geleid tot aanhoudingen.

Specifieke getuigen

De politie heeft al meerdere getuigen gehoord en met andere spreken ze later nog uitgebreid. Maar de politie is ook nog op zoek naar de identiteit van enkele specifieke getuigen. Sommige mensen hebben ter plaatse kort met collega’s gesproken, maar van hen hebben ze geen persoonsgegevens. Deze mensen willen ze vragen zich opnieuw bij de politie te melden. Dat geldt in het bijzonder voor een automobilist die nog achter de daders is aangereden en daarna met een agent heeft gesproken. De politie komt graag nogmaals met deze persoon in contact.

Bewakingsbeelden

De politie heeft inmiddels de beschikking over diverse bewakingsbeelden en zelfs opnames die door een getuige zijn gemaakt. Maar misschien heb je wel beelden van een bewakingscamera waarop de daders te zien zijn heb je die nog niet met de politie gedeeld. Als dat zo is doet de politie graag een dringend beroep op jou om die beelden alsnog ter beschikking te stellen.

Contact

Voor contact met de recherche in Helmond kun je bellen met het landelijk politienummer 0900-8844 of het tipformulier invullen. Heb je informatie over de daders, maar wil je liever jouw naam niet zeggen? Tip ons dan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Video via Youtube: https://youtu.be/ajWsmErytk0