Iconisch gebouw ‘De Brugwachter’ afgevallen finalist

Foto via: Buro Kade / A2 Studio

Peiling – De gemeente Weert wil graag een iconisch gebouw realiseren tegenover de Poort van Limburg bij de Stadsbrug. De gemeente had een oproep geplaatst met de vraag om een ontwerp te maken. Daaropvolgend kreeg de gemeente 29 inzendingen.

Van de 29 inzendingen bleven er vier over. Deze vier partijen werkten hun visie op architectuur en duurzaamheid verder uit tot een schetsontwerp. Eén daarvan was het ontwerp van Buro Kade dat samenwerkte met SMT, John Jacobs, Boink en Solarix. Ze maakten een ontwerp van ‘De Brugwachter’.

De Brugwachter

‘De Brugwachter’ biedt volgens het ontwerp betaalbare woonruimten voor van jong tot oud, recreatie en verblijf voor iedereen, een plek waar alles kan gebeuren. Waar de private, commerciële en publieke ruimte in elkaar overlopen en voor iedereen bereikbaar is, zowel op maaiveld niveau, als op elk ander niveau op de grootste slimme en openbare ‘dak-akker’ van Nederland.

Uit de publicatie op hun website blijkt echter dat dit ontwerp het niet heeft gehaald. “Wij in spanning op de winnaar.”, aldus Buro Kade.

Wat het winnende ontwerp is geworden blijft nog even spannend.

Bekijk het volledige ontwerp via: https://www.burokade.nl/projecten/de-brugwachter-weert/

Peiling

Wat vind jij van het ontwerp 'De Brugwachter'?

Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen op de peiling? Klik dan hier.