Proef met tractorsluizen bij Hamont-Achel verlengd

Cranendonck/Hamont-Achel – Sinds oktober 2020 zijn tijdelijke tractorsluizen aangelegd op drie grensovergangen van het Belgische Hamont-Achel. Dit om de veiligheid van fietsers en voetgangers te verbeteren en sluipverkeer tegen te gaan.

Oorspronkelijk zou deze proefopstelling zes maanden duren waarna een evaluatie zou volgen. Om ook het verkeer in het voorjaar in de evaluatie op te nemen wordt de proefopstelling met zes maanden verlengd, zo meldt Stad Hamont-Achel.

Beter beeld

Het voortzetten van de proefopstelling tot oktober 2021 geeft Hamont-Achel een beter beeld om de doeltreffendheid van de tractorsluizen te onderzoeken. Door corona zijn er namelijk minder verplaatsingen en wanneer de epidemie in de komende maanden hopelijk verbetert, wil men het (auto)verkeer op normaal niveau in rekening nemen. Een langere evaluatie geeft een completer beeld, het zorgt ervoor dat inwoners over een ruimere periode gebruik kunnen maken van de grensovergangen en het geeft hen extra tijd om inspraak te kunnen geven. Dit zal het stadsbestuur helpen om een correct besluit te nemen.

Het betreft volgens Hamont-Achel absoluut een proefopstelling, waarbij het stadsbestuur met alle opmerkingen rekening wenst te houden voor de finale beslissing hierover genomen zal worden. Geef je graag feedback over de grensovergangen? Dat kan via www.hamont-achel.be/verkeersmeldingen.