Angelo Martinus over Weerter uitblinkers in Proeftuin Dans

Het is vandaag de Internationale Dag van de Culturele Diversiteit. Een mooi moment om met Angelo Martinus, specialist op het gebied van Urban Culture & Sports, de verdieping in te gaan met betrekking tot de ‘Proeftuin Dans’.

Proeftuin Dans

Angelo is projectcoördinator van de ‘Proeftuin Dans’. Met dit initiatief wil hij het opbloeiende danslandschap en het belang van dans meer zichtbaar en voelbaar maken in heel Limburg.

Acht partners van de Proeftuin Dans werken samen om dans meer te versterken en meer bekendheid te geven. Hierin worden niet alleen nieuwe dansprojecten onderzocht en ontwikkeld om nieuw publiek te trekken, maar ook samenwerkingsverbanden gezocht binnen diverse dansfestivals om nog meer bekendheid te genereren.

Nu de dansers minimaal of geen optredens kunnen geven vanwege de corona-beperkingen is besloten om een aantal filmpjes te produceren. Deze filmpjes zijn vanaf nu te bewonderen op de website van Proeftuin Dans.

Weerter betrokkenheid

Drie van de acht projecten hebben een Weerter tintje. In de onderstaande video licht Angelo twee projecten toe, genaamd ‘Blijf Dansen’ en ‘Breakin’ Harmony’.

Jaap en Marianne Willemstein leerden op jonge leeftijd elkaar kennen via de dansschool. Dansen zit bij hen in het bloed en ondanks de corona-maatregelen gaan ze door met dansen. Hoe en waar ze dat doen laten ze zien in de video ‘Blijf dansen’.

Breakin’ Harmony brengt de werelden van breakdancen en harmoniën samen. Beide culturen zijn sterk vertegenwoordigd in Weert. Dat was ook te zien tijdens het Cultureel Lint van afgelopen zomer. Breakdancers van Fresh en Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 gingen met elkaar de uitdaging aan. Zij deden ze onder leiding van de in Weert geboren Dominique Vleeshouwers, winnaar van de Nederlandse muziekprijs, én Redouan Ait Chitt, winnaar van de Gouden Zwaan en uitblinker van het Songfestival 2021.

Meer informatie via: https://www.proeftuindans.nl/

Bekijk een video met Angelo via: https://youtu.be/V7qhu3AFt2M