Kermis Tungelroy gaat niet door

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus kan de kermis in Tungelroy dit jaar niet door gaan. De kermis wordt traditioneel gehouden in het laatste weekend van mei.

Het kabinet wil stap voor stap de coronamaatregelen loslaten en de samenleving weer ‘openen’. Er is steeds meer mogelijk, maar evenementen zijn op dit moment nog niet toegestaan. 

Andere kermissen in de gemeente

Voor de andere kermissen in de gemeente Weert is het nog vroeg om te zeggen of en in welke vorm ze op een veilige manier door kunnen gaan. De gemeente hoopt dat er later dit jaar meer mogelijk is en doet er alles aan om iets te organiseren.

Er wordt bekeken of de normale kermis door kan gaan en er worden verschillende aanpassingen en alternatieven onderzocht. De gemeente Weert vindt het als overheid, organisator én vergunningverlener van cruciaal belang om de gezondheid van bezoekers en exploitanten voorop te stellen.