Bouw fietsbrug Ringbaan-Noord gaat maandag van start

Komende maandag gaat de bouw van de fietsbrug over de Ringbaan-Noord van start. De nieuwe fietsbrug zal in verbinding staan met de wijken Laarveld en Molenakker.

Nadat de fietsbrug is gerealiseerd kunnen fietsers en voetgangers veilig de Ringbaan-Noord oversteken. De nieuwe brug wordt 55 meter lang en 6 meter breed.

Tijdens de werkzaamheden wordt het fietspad afgesloten. Het verkeer wordt een klein stukje omgeleid via de Molenakkerdreef. De oversteken bij de turborotonde en Wiekendreef blijven open voor het verkeer. Ook het verkeer op de Ringbaan-Noord moet de komende maanden rekening houden met verkeershinder.

Naar verwachting kan de fietsbrug medio november 2021 in gebruik worden genomen. De realisatie van de fietsbrug wordt gedaan door Bersselaar Constructie B.V. in samenwerking met A. Jansen B.V. en Electronic Power Control (EPC) B.V..