Bruine beer losgelaten in de Maasstraat

Algemeen Opmerkelijk Weert 5 reacties 2 min. leestijd
Ingestuurde foto

Een winkelier van de Weerter binnenstad had vandaag een beetje stront aan de knikker. Voor de deur van een winkel aan de Maasstraat lag een grote bruine beer.

Iemand had zijn of haar best gedaan om op de drempel bij de winkelingang een grote boodschap achter te laten. Er zat een wit papiertje bij, maar dat was enkel bruin met strepen bedrukt. Ze afzender was onleesbaar.

Het benadrukt dat er behoefte is aan een openbaar toilet in de binnenstad. Op maandagochtend zijn de meeste winkels en horecagelegenheden gesloten. Als mensen dan hoge nood hebben blijken ze schijt aan alles te hebben en gaan ze ongegeneerd voor de deur zitten.

Openbaar toilet

Een extra openbaar toilet in de Weerter binnenstad is al enige tijd een veelgehoorde wens van de bezoekers van het centrum. Toen de winkels en horeca gesloten waren tijdens de lockdown werd er tijdelijk een openbaar toilet geplaatst op de Korenmarkt, maar deze is inmiddels weer opgeruimd.

Tevens werd in 2018 door de lokale politiek nog geopperd om de toiletten in de binnenstad beter zichtbaar te maken.

Hoge nood?

Moet je nodig? Dan kun je ook gebruik maken van de app ‘Hoge nood‘. Daar staat een overzicht van openbare toiletten in reeds bestaande gebouwen. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat het gebouw open moet zijn. Dus kijk eerst even in de app alvorens je Bruintje gaat uitlaten en je de winkeliers een vervelende verrassing bezorgd.

Een openbaar toilet in de binnenstad is wenselijk

Bekijk je dit bericht via de app en wil je op de poll stemmen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties