Dames DESM steunen Weerter horeca met een eigen biertje ‘Boezem Blond’

De gedwongen sluiting van de horeca, de afgelopen 7 maanden, heeft ook de voetbaldames van V.V. DESM niet onberoerd gelaten en daarom komen ze in actie om een aantal getroffen horeca ondernemers een hart onder de riem te steken.

De dames hebben namelijk een eigen biertje ontwikkeld genaamd ‘Boezem Blond’, een krachtig Blond Biertje dat heerlijk zal smaken bij zomerse temperaturen. Dit gebrouwen biertje zal in een beperkte oplage verkocht gaan worden in de vorm van een pakket van drie blikken bier met een bijbehorend ‘knabbeltje’.

In de maanden mei en juni zullen de dames ‘de markt’ opgaan om deze pakketten te verkopen. De prijs van één bierpakket bedraagt € 10,-. De opbrengst van deze actie komt volledig ten goede aan de Weerter horeca.

Zodra de corona-richtlijnen het toelaten zullen de dames in juli a.s. het biertje presenteren, daarna zullen de pakketten worden rondgebracht om uiteindelijk via een ‘platte-kar-tocht’ de opbrengst, middels een cheque, uit te gaan delen aan de Weerter horeca ondernemers.

Proefmoment

Op het terras van Café De Moesdijk vond zaterdag het proefmoment plaats. Samen met brouwer Luc Bosmans werd er voorgeproefd of ‘Boezen blond’ om te ervaren of het bier ook daadwerkelijk toegankelijk, lekker en blond was. Een positief kritische Brouwer Luc vertelt: “Ik zelf ben niet ontevreden, maar er moeten wel nog wat dingen verbeteren. Maar daar brouw je ook een proefbrouwsel voor.” De verwachting is dan ook dat er in juli een super lekker bier op de markt verschijnt.

Bestel maar

Wil je op voorhand al een bierpakket bestellen, dan kan dat uiteraard. Open bijgevoegde link en plaats jouw bestelling: https://forms.gle/TCfRstC5ma4G7MtW9 

Bekijk de video van het proefmoment: https://youtu.be/T7r61EBeq10