Dierenvoedselbank helpt baasjes die het financieel moeilijk hebben

In deze tijd zijn er veel mensen die het moeilijk hebben. Ook huisdieren zijn er vaak de dupe van. Als mensen het verzorgen van hun huisdier niet meer kunnen betalen, zijn de gevolgen niet te overzien en moeten er steeds vaker dieren worden afgestaan.

Dierenvoedselbank

Stichting dierenvoedselbank Weert is in 2013 opgericht en wordt gerund door vrijwilligers.  “We ondersteunen mensen die het financieel moeilijk hebben. Hun huisdier is vaak hun steun en toeverlaat in een moeilijke periode. Als ze het voer voor hun hond of kat niet meer kunnen betalen krijgen ze wat over is van de tafel, wat niet gezond is voor ze, of erger ze moeten het huisdier afstaan. Dit willen wij voorkomen door voeding voor de huisdieren te verzamelen en uit te delen aan de mensen die dit nodig hebben.’ aldus Jack van Stichting Dierenvoedselbank Weert.

Het is niet de bedoeling dat met de middelen nieuwe huisdieren worden aangeschaft. Bij de aanschaf van een huisdier komt veel meer kijken dan voeding en zeker kittens en puppy’s zijn een grote investering. Als de stichting verneemt dat er toch nieuwe huisdieren worden aangeschaft dan wordt de cliënt niet toegelaten of verwijderd.

Donaties

De bijdrage van donaties worden o.a. gebruikt voor het aanschaffen van voer, dierenbenodigdheden, middelen tegen parasieten en voor het bekostigen van vaste lasten van de stichting.

Naast financiële donaties kan er ook voer, manden, kussens, tuigjes, halsbanden of speeltjes gedoneerd worden. Spullen kunnen na het maken van een afspraak afgeven worden bij één van de inzamelpunten. Stuur een email naar [email protected] om een afspraak in te plannen. De geschonken materialen worden te koop aangeboden. Met de opbrengst worden voer en andere benodigdheden aankocht.

Op dit moment maken circa 50 personen gebruik van de dierenvoedselbank in Weert. Het voer wordt één keer per maand uitgedeeld aan de ingeschreven cliënten. Het uitdelen van voer en verzamelen van materialen vindt plaats de achterzijde van Voedselbank Weert gelegen aan Doctor Schaepmanstraat 17.

Meer informatie

Meer informatie over Stichting Dierenvoedselbank Weert en het doneren zijn te vinden op de website https://dieren-voedselbank.nl/ en de Facebookpagina https://www.facebook.com/Dieren-Voedselbank-388150051292165

Bekijk de video via: https://youtu.be/CJdIsB-HPSQ