Gasflesje ontploft op balkon portiekwoning St. Jozefslaan

Op een balkon aan de achterzijde van een portiekwoning aan de St. Jozefslaan heeft donderdagavond een klein brandje gewoed.

Buurtbewoners hoorden rond 23.30 uur een harde knal. De eigenaar van het pand waar een kleine explosie had plaatsgevonden was zelf niet aanwezig. Hij had via een camerasysteem waargenomen dat er iets loos was.

Toen de politie een kijkje nam zagen dat er op het balkon een klein flesje was ontploft waarin een gas had gezeten. Op het balkon had ook een kledingstuk in brand gestaan, maar het brandje was uit zichzelf gedoofd.

De brandweer heeft nog een nacontrole uitgevoerd, maar hoefde niets te blussen. Ze hebben enkel een ladder uit de tankautospuit gehaald zodat de agent zonder kleerscheuren weer naar beneden kon komen.

De politie onderzoekt of er sprake is geweest van opzet.