Munttheater biedt verenigingen gratis repetitieruimte

Munttheater - Fotograaf: Rob Nijpels

Muziek- en toneelverenigingen, dansensembles en harmonieën, allemaal hebben ze hun geliefde hobby moeten missen de afgelopen maanden. Repetitielokalen waren gesloten en elkaar fysiek ontmoeten was niet mogelijk.

Naar verwachting worden de komende weken de covid-19 maatregelen versoepeld en mag het Munttheater vanaf 5 juni a.s. open voor groepen van maximaal 30 personen op 1,5 meter. Gekeken wordt of er nog een aantal voorstellingen te spelen zijn tot de zomer. Daarnaast wil het theater graag het Weertse culturele leven helpen opstarten en biedt het verenigingen tot 1 augustus a.s. de mogelijkheid gratis te repeteren op 1,5 meter, op het toneel van de theaterzaal, in kleedkamers, het Rabobank Theatercafé en de Cubislounge.

Theater inzetten voor de samenleving

Directeur Colinda Vergouwen over de gratis repetitieruimte: “Ons prachtige theater is helaas al maanden gesloten door de huidige coronamaatregelen. Echter, het toneel, de kleedkamers en de foyers bieden voldoende ruimte aan toneelverenigingen, muziekensembles en dansgroepen om op 1,5 meter veilig te repeteren. Nu het er op lijkt dat we vanaf 5 juni a.s. weer maximaal 30 personen mogen ontvangen, kondigen we dit nieuws aan zodat verenigingen bij hun leden kunnen polsen of ze graag bij ons willen repeteren. We hopen dat door het beschikbaar stellen van onze ruimtes, de voorbereidingen op een nieuw cultureel seizoen versneld worden, zodat we na de zomer samen weer volop kunnen genieten van theater, muziek en dans.”

Aanmelden

Indien men gebruik wil maken van het aanbod om gratis te repeteren in het Munttheater kan contact opgenomen worden met de afdeling Evenementen en Verhuur, via [email protected] of 0495-513575 (dagelijks bereikbaar tussen 13:00 en 17:00 uur) of via https://www.munttheater.nl/verhuur/repetitieruimte/.  

Repetities zijn mogelijk op basis van beschikbaarheid, met maximaal 30 personen, waarbij de covid-19 maatregelen in acht dienen te worden genomen. De startdatum van de repetities is afhankelijk van de maatregelen die vastgesteld worden door de Nederlandse overheid.