Oudste bierrecept van Weert opnieuw gebrouwen

Hemels Wit naar franciscaans recept uit 1838

Tijdens het samenstellen van het boekje over de ‘Weerter brouwerijen’ uit het heden en verleden vond Bart Maes in de archieven van de minderbroeders franciscanen in Utrecht een recept van broederbrouwer van ‘brouwerij het Slot’, deze brouwerij is nog zichtbaar door een gevelsteen in een van de werkhuizen met daarop de tekst ‘puet (jenever) en bier buijsen 1747’.

Hemels Wit is integer gebrouwen bier. Het smaakt naar meer. Als je goed proeft, herken je het belangrijke ingrediënt dat onlosmakelijk is verbonden met de franciscanen het Zonnelied van Franciscus, dat gaat over de mooie aspecten van de schepping: broeder zon, zuster water, broeder vuur.

Het witbier is gebrouwen naar authentiek recept uit 1838 van de franciscaanse brouwerij uit Weert. Goed doordrinkbare, bruisende en frisse dorstlesser. Zacht moutig met een lichte zoetje, kruidigheid van vlierbloesem en koriander en met een frisse afdronk. Je proeft de hemel!

Hemels wit is te drinken op het terras van café ’t Swaentje en o.a. te verkrijgen Kaas en Ko in de Muntpassage en Wijnhuis Weert in het winkelcentrum Moesel. Of via de website weertzzz.nl.