Poorten Eynderhoof in Nederweert-Eind gaan weer open

Nederweert-Eind – Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind gaat weer van het slot. De zware smeedijzeren poorten aan de ingang van het leukste en bedrijvigste openluchtmuseum van de Peel gaan komende zondag 30 mei eindelijk weer open voor bezoekers.

In de lange periode die voor iedereen niet gemakkelijk is geweest hebben de vrijwilligers van het museum op gepaste wijze alle voorbereidingen kunnen treffen om het moment van openstelling de gasten ook zo goed mogelijk te ontvangen.

Van alles nieuws

Er is weer van alles nieuws te zien, waaronder de bouw van “de Gaffel” en de eerste aanzet voor de nieuwe peelboerderij. Het terrein is weer heel fraai opgeknapt om iedereen, jong en oud, weer een mooie middag te bezorgen.

Openingstijden

Voorlopig is het museum nog alleen geopend op de dinsdag-, woensdag- en zondagmiddag van 13.00 uur en heeft het museum rekening te houden met de geldende voorwaarden die door de overheid worden gesteld.

Dat houdt in dat dat ze bezoekers vragen om de geldende veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. De ambachten zijn zoveel mogelijk in bedrijf maar de gebouwen zijn helaas nog niet toegankelijk. Voor wat betreft de catering maken ze gebruik van de buitenterrassen en uitgiftepunten. Daarbij staat jouw gezondheid en die van onze medewerkers voorop.

Ze hopen dat de versoepeling van de regels begin juni verder doorgezet worden, want dat betekent dat Eynderhoof weer langzaam maar zeker terug kan naar het oude normaal, voor zover dat nog van toepassing is. In ieder geval staat op Eynderhoof de tijd nog even stil en heten de ambachtslieden iedereen – zij het op gepaste wijze – weer van harte welkom voor het seizoen 2021.

Meer en actuele informatie is te vinden op de website van het museum: www.eynderhoof.nl

Bekijk de video via: https://youtu.be/klSdAuhewhU