Slootjesdag IVN Weert bij NMC De IJzeren Man

Op zaterdag 12 juni tussen 13.00 en 16.00 uur organiseert IVN Weert e.o. de jaarlijkse Slootjesdag. Kinderen kunnen dan samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant bij het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert.

Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoek je welke dieren er leven in de sloot. Gidsen van IVN Weert staan klaar om daarbij te helpen. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Welke andere dieren leven nog meer in de sloot?

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot.

Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant! Ga naar www.ivn.nl/slootjesdagen voor meer informatie.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de Slootjesdag op 12 juni in Weert? Meld je dan vooraf per mail aan bij Toos Kunnen mailadres: [email protected] o.v.v. Slootjesdag. Aanmelden kan tot zaterdag 12 juni 10.00 uur. Vermeld bij de aanmelding de naam en het aantal personen. Maak een keuze voor een van de 3 tijdsblokken. Deze beginnen om resp. 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met aanvullende informatie.

Over IVN

IVN Weert e.o. is een van de 170 afdelingen van IVN Natuureducatie. IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. Ze laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze organiseren natuuractiviteiten, cursussen en doen mee aan campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur