Studenten overhandigen rapport onderzoek Maaspoort

Studenten van Gilde Opleidingen uit Weert boden vrijdag wethouder Van den Heuvel een onderzoeksrapport aan dat gaat over de leefbaarheid op de Maaspoort in Weert.

Op verzoek van de Bewoners Organisatie Binnenstad (BOB) hadden de studenten de Maaspoort onder de loep genomen. Voor dit marktonderzoek werd de Maaspoort op verschillende tijden bezocht en werd er aan deskresearch gedaan.

Vervolgens hebben de studenten een enquête opgesteld die zowel online als offline werd verspreid. 400 respondenten hebben hun mening gegeven en dat is een geweldig resultaat. Door de strenge lockdown hadden straatinterviews met klanten en ondernemers helaas niet kunnen plaatsvinden.

De belangrijkste aanbevelingen

  • 30 k/m uur zone – Maak van de Maaspoort een fietsstraat waar de auto te gast is.
  • Bestrating van de Maaspoort veranderen.
  • Maak van de parkeerplaats bij de Action eenrichtingsverkeer met uitrit aan de achterzijde looppad.
  • Verkeersvertragende maatregelen toepassen door het plaatsen van groenvoorziening op straat.
  • Verbreden en herbestrating van het trottoir door het verwijderen van de parkeerplaatsen.

Je kan het rapport ook terugvinden via de website van de Bewoners Organisatie Binnenstad.

“Heel creatief en dat is ook het mooie van studenten. Die kijken ‘out of the box’ zonder rekening te hoeven houden met regeltjes en wetgeving. In het rapport staan een aantal hele goede maatregelen.”, aldus wethouder Van den Heuvel.

De studenten hopen dat de wethouder iets gaat doen met hun aanbevelingen. Echter omdat de gemeente krap bij kas zit wordt het lastig om op korte termijn maatregelen uit te voeren. “Ik heb de studenten beloofd dat het rapport zeker niet in de lade verdwijnt.”, zo verzekert wethouder Van den Heuvel.

Bekijk de video via: https://youtu.be/Q7TCp8frBjA