Treinverkeer gehinderd door telefoniestoring

Update 17.09u – Op dit moment is er een landelijke storing aan een telefonie-systeem. Dat heeft gevolgen voor het treinverkeer in diverse regio’s, waaronder ook in Weert.

Er is volgens de NS nog niet veel informatie beschikbaar, zodra deze er wel is, informeren zij de reizigers verder. “Het meest actuele reisadvies plan je kort voor vertrek. Als je je reis kunt uitstellen, is het verstandig om op een later moment op reis te gaan.”, aldus de NS.

Momenteel rijden er in elk geval geen treinen van en naar Weert.

Update 14.55u: Geen NS-treinen tenminste tot 16:00 uur: stel je reis uit als het kan.

Update 15.37u: De storing is bij de verkeersleiding van ProRail. In het hele land ondervinden reizigers hier forse hinder van. Het telefoniesysteem is nodig voor de bediening van seinen en wissels en de communicatie tussen verkeersleiding en treinen. NS en ProRail is er alles aan gelegen om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen voor de reiziger. Hoe lang dit zal duren is nu nog onzeker.

Update 17.09u: Er rijden mondjesmaat weer treinen, er blijft vanavond hinder voor reizigers.