Weert in actie tijdens EndPlasticSoup Action Day op 5 juni

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto: Eerdere opschoonactie door Rotaract

Op zaterdag 5 juni is het EndPlasticSoup Action Day, een initiatief van Rotary Clubs om aandacht te vragen voor het probleem van plasticvervuiling. Hiermee roepen ze op om bewust om te gaan met deze waardevolle grondstof en minder eenmalig plastic te gebruiken. Wereldwijd gaan mensen de uitdaging aan om hun eigen omgeving schoon te maken van plastic en ander zwerfafval. In Weert komen Rotary Weert, gemeente Weert en leden van de Facebookgroep ‘Schoon Weert’ samen in actie door op deze dag zwerfafval in Weert op te ruimen.

In actie

De deelnemers houden rekening met de coronamaatregelen en gaan alleen, in tweetallen of met hun eigen huishouden aan de slag. Ook andere inwoners zijn welkom om mee te helpen. De actie vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Op het Stationsplein is een EndPlasticSoup inzamelpunt. Hier kunnen deelnemers vanaf 13.00 uur aparte zwerfafvalzakken ophalen en zijn afvalknijpers en handschoenen te leen. Ook kan hier tot 16.15 uur het ingezamelde zwerfafval worden ingeleverd. De gemeente zorgt ervoor dat het verzamelde zwerfafval aan het eind van de actie wordt afgevoerd. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met [email protected] of lid worden van de Facebookgroep ‘Schoon Weert’.

Samen bereik je meer

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Fantastisch dat Rotary Weert en Schoon Weert zich samen inzetten om iets te doen aan het plastic soup probleem. Plastic is een waardevolle grondstof en hoort niet in de natuur. Als gemeente werken wij natuurlijk graag aan deze actie mee. Want samen kunnen we meer bereiken en onze omgeving schoon maken én houden. Kom dus samen met ons in actie en help mee!”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie