Tweede stap openingsplan overheid uitgesteld

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen met corona is volgens de Rijksoverheid nog te hoog. Het kabinet besloot daarom dat de tweede stap in het openingsplan niet gezet kan worden op 11 mei.

Op z’n vroegst wordt deze tweede stap op 18 mei gezet. Het kabinet besluit volgende week, op dinsdag 11 mei, of dat kan. Het gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten over de 7 dagen ervoor moet dan zijn afgenomen.

In deze tweede stap mogen buitenlocaties, zoals dierentuinen en pretparken open. Ook kan dan onder voorwaarden weer binnen en meer buiten gesport worden. Op 11 mei horen ze ook meer over reizen naar het buitenland.

De overheid benadrukt om je aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. Ook het vaccineren moet helpen bij de heropening van de samenleving.