Uitbreiding StairCampus aan de Risseweg

Het gaat goed met de StairCampus, het overkoepelende traprenovatiebedrijf waar onder meer Upstairs Traprenovatie onder valt. De directie heeft een nieuw stuk grond aangekocht aan de Risseweg te Weert, naast het bedrijfspand van Upstairs Traprenovatie dat begin 2020 in gebruik is genomen. Op dit stuk grond wil het traprenovatiebedrijf een compleet nieuw pand bouwen waar voldoende ruimte is voor het magazijn, kantoorgedeelten en productiemachines.

Productiebedrijf

Onderdeel van de StairCampus is ook het productiebedrijf Van Dijk, dé specialist op het gebied van het leveren en produceren van traptreden voor de (her)bekleding van trappen. Van Dijk levert deze producten aan zakelijke klanten, zoals traprenovatie specialisten, interieurspecialisten en winkelketens in binnen- en buitenland. Upstairs Traprenovatie is een van die traprenovatiespecialisten.

Nieuw pand ter uitbreiding van de StairCampus

Het klantenbestand van Van Dijk is flink uitgebreid met o.a. grote namen als Kwantum, Woninginrichting aan huis, Carpetright en de eigen private labels Mexform en Stairs2go. Hierdoor groeit Van Dijk uit z’n jasje en heeft de directie de grond van Risseweg 22 gekocht om de StairCampus verder uit te breiden. De autogarage (van voormalig Mercedes Benz-dealer EMA, red.) die zich nu nog op dit terrein bevindt wordt afgebroken zodat het nieuwe pand gebouwd kan worden en aansluit bij het nieuwbouwpand van Upstairs op Risseweg 24.

Op de nieuwe locatie komt een magazijn, de StairCampus Academy, een kantoorgedeelte en ruimte voor productiemachines. De StairCampus is hét kennis-, ontwikkelings-, en opleidingscentrum in één. Hier vind je alles op het gebied van traprenovatie: productiebedrijf Van Dijk, traprenovatiebedrijf Upstairs en Steyl Montage B.V.

De verwachting is dat het nieuwe pand medio 2022 gereed zal zijn.