Aanmelding jubileumeditie Cultureel Lint geopend

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Jaarlijks wordt het culturele seizoen in Weert geopend met het feestelijke Cultureel Lint, dé uitmarkt van Weert. Ook voor 2021 staat het evenement op de planning. De organisatie heeft laten weten vol enthousiasme uit te kijken naar de tiende editie op zondag 19 september.

Koopzondag 19 september staat de tiende editie van Cultureel Lint, dé Weerter uitmarkt, op de kalender. Tijdens Cultureel Lint laten professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Het evenement wordt georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen van Weert, Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil, gebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint.

Feestelijk jubileum

De organisatie is druk doende met de voorbereidingen van de jubileumeditie van Cultureel Lint, waarbij in navolging van de succesvolle corona-variant in 2020 ook dit jaar meer nadruk zal liggen op ruimte en spreiding van locaties. Zo is de organisatie wederom in gesprek met partijen om wederom een aantal bijzondere locaties buiten het stadscentrum te betrekken bij de programmering. Vanwege het feestelijke jubileum worden enkele aanvullende acties voorbereid. De precieze inhoud hiervan wordt later bekendgemaakt.

Deelnemen

Cultureel Lint biedt met een attractief en gevarieerd programma het perfecte podium voor eenieder die zich met culturele uitvoering bezig houdt. Zing, dans, film, schilder of boetseer je? Schrijf je poëzie, speel je in een band of ben je een singer songwriter? Of ben je lid van een koor, toneelvereniging, harmonie of dansgezelschap? Dan is dit je kans om je te presenteren aan een groot publiek. De enige voorwaarde is dat de uitvoerder woonachtig is in de regio Weert of een aantoonbare link heeft. De organisatie is daarnaast extra geïnteresseerd in zogenoemde cross-over projecten, waarbij verschillende cultuurdisciplines samenkomen.

Aanmelden kan vanaf nu via www.cultureellint.nl/aanmelden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie