Burgemeester Weert zal vanavond langere opening horeca gedogen

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 1 min. leestijd

Vanaf komende nacht worden de nieuwe versoepelingen rondom het coronabeleid van de Rijksoverheid van kracht. De horeca mag vanaf morgen langer open blijven, maar demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) vindt het niet erg als de horeca komende avond al tot middernacht open blijft. Echter mag een burgemeester van een plaats daarover zelf een besluit nemen.

Burgemeester Vlecken van Weert geeft aan de landelijke lijn te volgen en de twee uur tussen 22.00 en 0.00 uur te gedogen. “Wel is het zo dat, indien er excessen plaatsvinden en/of de regels niet worden nageleefd, er alsnog handhavend kan worden opgetreden.”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Weert.

De horeca in Weert kunnen dus vanavond al twee uurtjes langer open blijven. Het is natuurlijk ook aan de eigenaren en het personeel om te besluiten of ze gebruik willen maken van deze mogelijkheid.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie