Buurtpreventie BSHVN trekt door de wijk om tips te geven

De kracht zit hem in het herhalen, zegt men wel eens. Dat geldt ook voor het attenderen op onveilige situaties. De loopgroep van Buurtpreventie BSHVN trok woensdagavond door de wijk om de inwoners van Boshoven tips te geven over hoe ze ellende kunnen voorkomen.

Woensdag was het European Focus Day, een initiatief om aandacht te besteden aan de preventie van woninginbraken. Voor Buurtpreventie BSHVN was dit een goed moment om de buurtbewoners nog eens te attenderen op allerlei zaken zoals waardevolle spullen in auto’s, niet afgesloten bergingen of fietsen en andere situaties die gevoelig zijn voor inbraak of diefstal.

Er werden flyers uitgedeeld waar informatie op stond over de WhatsApp-groepen en hoe men zich eventueel kon aanmelden bij de loopgroep. Ook werd het SAAR-principe nog eens aangehaald (Signaleren, Alarmeren, Appen en Reageren).

Bekijk een video via: https://youtu.be/lfRLYjIpBfs