SJG versoepelt maatregelen vanaf komende maandag

Vanwege het inmiddels sterk dalende aantal coronabesmettingen kan het SJG vanaf komende maandag 14 juni nieuwe versoepelingen invoeren. Goed nieuws voor het ziekenhuis en de patiënten. Hiermee komen ze weer een stap dichter bij de situatie zoals deze voor corona was. Een situatie waar ze allemaal reikhalzend naar uitkijken. 

De versoepelingen vanaf maandag 14 juni zijn:

  • Max. 1 persoon begeleiding: Voor alle afspraken geldt dat er max. 1 persoon begeleiding mee mag komen als dat nodig is. Ze vragen je om kritisch te zijn of begeleiding nodig is en om niet te vroeg naar het ziekenhuis te komen. De wachtkamerruimte is namelijk beperkt en anders kunnen ze de 1,5 meter afstand niet garanderen.
  • Waterpunten weer beschikbaar: de waterpunten bij de wachtruimtes worden weer beschikbaar gesteld. Wel zo prettig met dit warme weer.
  • Aanpassing bezoekersregeling: er mogen maximaal 2 bezoekers per opgenomen patiënt per dag komen voor max. één uur. Deze bezoekers mogen ook tegelijkertijd komen. De bezoektijden worden aangepast van 15:00 tot 16:00 uur en van 17:30 tot 20:00 uur (was alleen van 17:30 tot 20:00 uur). Ook hoeven bezoekers zich niet meer aan- en af te melden bij de Receptie als zij op bezoek komen. Hier vind je de uitgebreide bezoekersregeling.
  • Restaurant open voor patiënten en bezoekers. Patiënten en bezoekers zijn weer welkom in het restaurant van maandag t/m vrijdag van 08:00 – 16:30 uur (tussen 11:00 – 13:00 uur gesloten). In het weekend is het restaurant dus vooralsnog gesloten.
  • Aantal patiënten in huiskamer: de huiskamer wordt opengesteld voor 6 patiënten per dagdeel (was 4 patiënten).

Onze andere voorzorgsmaatregelen blijven onverminderd van kracht. Kortom:

  • Neem bij klachten eerst contact op met de polikliniek of het Planbureau voor je naar het ziekenhuis komt.
  • Draag een eigen mondmasker als je naar het ziekenhuis komt. Draag het masker totdat je het ziekenhuis weer verlaat.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst in het ziekenhuis bij de aangegeven dispensers en als je het ziekenhuis verlaat.
  • Houd 1,5 meter afstand en volg de aangegeven instructies in het ziekenhuis.
  • Verlaat na jouw afspraak of bij ontslag zo snel mogelijk het ziekenhuis.

Meer informatie rond corona vind je op de website van het SJG.