Auto vat vlam in Heythuysen

Heythuysen – Update 10.42u – De brandweer en politie zijn zondag omstreeks 1.25 uur gealarmeerd voor een autobrand in Heythuysen.

Op een oprit aan de Dorpstraat was een autobrand ontstaan. De brandweer kwam met een tankautospuit ter plaatse om de brand te doven.

De autobrand was snel onder controle, maar de brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig zwaar beschadigd raakte. Omstanders werden dan ook op afstand gehouden omdat er gevaarlijke dampen kunnen vrijkomen. Dit kwam omdat er een accu aanwezig was in de auto.

Een elektrische of hybride auto die in brand staat is was lastiger te blussen ten opzichte van een auto die enkel op benzine of diesel rijdt. De afzonderlijke accucellen kunnen namelijk oververhit raken en een kettingreactie veroorzaken bij aangrenzende cellen. Daardoor kan het lijken alsof een autobrand geblust is, maar kan de auto iets later vanzelf weer in brand vliegen. Het kan tot wel 24 uur duren voor alle cellen afgekoeld zijn en de kettingreactie is gestopt.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Getuigen kunnen zich melden via de politie via 0900-8844.

Update: het betrof een hybride auto.

Update 2: de politie bevestigt dat er sprake is van brandstichting. De verdachte is te voet weggerend/gelopen van de brandstichting. Heb je iemand over straat zien lopen of camerabeelden van een vluchtende persoon neem dan contact op met 0900-8844 of anoniem via MMA 0800-7000. Je kan verwijzen naar zaaknummer 2021085380.