Schandalige rotzooi in Weert: van zilverpapiertjes tot wieldoppen

Zakken vol zwerfafval zijn er zaterdag opgehaald tijdens de EndPlasticSoup Action Day. Het is een initiatief van Rotary Clubs om aandacht te vragen voor het probleem van plasticvervuiling.

Leden van de Facebookgroep ‘Schoon Weert’ steunden de Rotary Clubs en trokken vandaag samen door Weert in om zwerfafval op te ruimen. Ook de gemeente Weert droeg haar steentje bij door materialen beschikbaar te stellen. Ook wethouder Van den Heuvel liep mee om te helpen met opruimen. “Als iedereen zijn troep opruimt, hoeven we dit niet te doen. Maar het is nu eenmaal zo en daarom ben ik blij met dit soort initiatieven”, aldus de wethouder.

De deelnemers van de EndPlasticSoup Action Day kwamen van alles tegen op straat zoals oa.a. blikjes, sigarettenpeuken, boeken en zilverpapiertjes. “Schandalig eigenlijk. Goed dat we dit doen, maar ik vind het erg dat het nodig is”, aldus Dominique van Goch van Rotaract Midden-Limburg.

De Rotary Clubs roepen op om bewust om te gaan met de waardevolle grondstoffen en minder eenmalig plastic te gebruiken. Wereldwijd gaan mensen de uitdaging aan om hun eigen omgeving schoon te maken van plastic en ander zwerfafval. 

Bekijk een video via: https://youtu.be/rmwtgJIdWrw