Politie traceert vluchtende inzittenden na crash op N280

Kelpen-Oler – In de nacht van zaterdag op zondag heeft op de N280 bij Kelpen-Oler een verkeersongeval plaatsgevonden. Drie personen sloegen op de vlucht na het ongeval.

Het ongeval gebeurde omstreeks 2.20 uur in de rijrichting van Weert naar Roermond. Een auto was uit de bocht gevlogen tegen een lichtmast gebotst. De lichtmast kwam op de provinciale weg terecht waarna nog een andere auto tegen de lichtmast op de weg botste.

De auto die als eerste tegen de lichtmast botste kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. Toen de hulpdiensten arriveerden troffen ze alleen een teddybeer aan naast de zwaarbeschadigde auto. De inzittenden waren spoorloos verdwenen. Uit voorzorg was ook de brandweer gealarmeerd.

Getuigen hadden echter twee mannen en een vrouw de plaats van het ongeval zien verlaten. Op aanwijzingen van de getuigen wist de politie de drie inzittenden te traceren ter hoogte van de kerk aan de Grathemerweg in Kelpen-Oler.

De bestuurder van de auto was lichtgewond geraakt aan zijn hoofd. Hij werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel. Omdat de inzittenden geen Nederlands, Duits of Engels spraken werd een telefonische tolk ingeschakeld om te communiceren.

De bestuurder is uiteindelijk aangehouden op verdenking van voor rijden onder invloed van alcohol.

De zwaar beschadigde auto is afgesleept door een berger. Ook de andere auto die tegen de lichtmast op de weg was gebotst had een lekke band en werd afgesleept.

Bekijk een video via: https://youtu.be/o19_nYy_-lo