Gemeente Weert verhoogt bedrag startersleningen

Sinds 2007 is het voor starters mogelijk om een steun in de rug te krijgen voor de aankoop van de eerste woning in de gemeente Weert. De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 2 juni jl. besloten om het bedrag voor de aankoop van de eerste woning, waarbij een starterslening kan worden aangevraagd, te verhogen naar € 245.000,-.

Wethouder Wendy van Eijk; ‘De woningmarkt is op dit moment moeilijk voor starters. Deze situatie is al een tijdje zo. De gemeente Weert biedt sinds 2007 startersleningen aan. Met deze regeling kunnen koopstarters een steun in de rug krijgen bij de aankoop van de eerste woning. Dit stimuleert ook de doorstoom vanuit een huurwoning naar een eigen koopwoning. Het maximale koopbedrag voor een starterslening startte in 2007 met € 170.000,-. Na tussentijdse verhoging is dit bedrag in 2020 vastgesteld op € 225.000,-. Om voldoende aanbod bereikbaar te houden voor starters, is het bedrag nu opgehoogd naar € 245.000,-. Met het verhogen van dit bedrag wordt de slagingskans voor starters iets vergroot.’

Starterslening

De rente op een hypothecaire lening is laag. Dit maakt dat het kopen van een woning interessant is. De druk op de huurmarkt is erg groot, de wachttijd is daarom lang. Bovendien is kopen vanwege de lage rente gunstig ten opzichte van huren. De starterslening kent een rentevaste periode van 15 jaar. De eerste drie jaar daarvan betaalt de starter nagenoeg geen rente en aflossing. Dat scheelt behoorlijk in de woonlasten.

Meer informatie is te vinden via www.weert.nl/starterslening.