Laarderweg gaat in fases dicht vanwege reconstructie

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Vanaf dinsdag 29 juni werkt BAM in opdracht van de gemeente Weert aan de Laarderweg. De werkzaamheden duren tot medio september. In die periode wordt de weg afgesloten voor verkeer. Er loopt een omleidingsroute. Tijdens de bouwvak (9 augustus t/m 27 augustus) zijn er geen werkzaamheden en is de weg gewoon opengesteld voor verkeer.

De reconstructie van de Laarderweg is onderdeel van de ontwikkeling Laarveld fase 3. De Laarderweg wordt voorzien van nieuwe verharding, nieuwe riolering, een trottoir aan de oneven zijde van de weg en de verlichting wordt vervangen. Deze werkzaamheden worden in 3 fasen uitgevoerd:

  • Fase 1: vanaf de Rietstraat tot ter hoogte van Laarderweg 82 (vanaf dinsdag 29 juni tot en met vrijdag 6 augustus)
  • Fase 2: Laarderweg 82 tot Laarderweg 70 (vanaf maandag 12 juli tot en met vrijdag 6 augustus)
  • Fase 3: Laarderweg 70 tot aan de Ringbaan-Noord (vanaf maandag 30 augustus tot en met medio oktober)

Na fase 3 wordt de asfaltdeklaag in één keer aangebracht over de hele Laarderweg. De planning is onder voorbehoud van de voortgang van het werk en de weersomstandigheden.

Verkeersmaatregelen

De Laarderweg wordt afgesloten voor verkeer. Voor het doorgaande verkeer is Laar bereikbaar via een omleidingsroute. Deze loopt via de Ringbaan-Noord, Eindhovenseweg en de Rietstaat. Fietsers worden omgeleid via de Rakerstraat. De werkzaamheden kunnen ook te voet gepasseerd worden.

Tijdens de bouwvakvakantie (week 32, 33 en 34) wordt de weg weer opengesteld voor verkeer. Er wordt wel geadviseerd om ook dan zoveel mogelijk de omleiding te gebruiken.

Omwonenden kunnen hun woning blijven bereiken, zij zijn over de werkzaamheden geïnformeerd per brief.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie