Marjo tovert slaapkamer om tot snoepwinkel ‘Candy Room’

7 reacties

Zodra de slaapkamerdeur opengaat, zie je overal vrolijke kleurtjes en ruik je de zoete geur van snoep. Roze snoepjes in potten, kleurrijke lolly’s in vazen, regenboogstaven in doosjes en ga zo maar door. Overal om je heen roepen de zoete lekkernijen je toe: proef mij! Welkom in de Candy Room, de online snoepwinkel van Marjo Zwemmer (56 jaar) in Weert.

Kartonnen winkeltje

Het begon allemaal zo’n twaalf jaar geleden. “Spelenderwijs met een kartonnen winkeltje van mijn dochtertje in de deuropening”, lacht Marjo. “We hadden snoepjes in kleine bakjes gedaan en toen alles op was, dachten we: zullen we dit vaker doen.” Marjo kocht een oude houten kast en stalde daar het snoepgoed in uit. Vervolgens werd de kast te klein en vervangen door een grotere. De kinderen uit de buurt noemden Marjo ‘de mevrouw van de snoepjes’ en kochten voor een paar cent snoepjes. Marjo vindt het belangrijk dat het snoepgoed niet te duur is. “Voor 10 of 5 cent kun je bij mij al losse snoepjes kopen. Ook kinderen uit gezinnen met een kleine beurs kunnen ze kopen.”

Slaapkamer

Toen dochterlief dit jaar op zichzelf ging wonen, kwam er een slaapkamer vrij. Wat doe je dan? Je maakt er een snoepwinkel van. Samen met een vriendin verfde Marjo de muren roze. Ze kocht open kasten, grote glazen potten en sloeg veel snoepgoed in. “Er werd een hele grote doos vol snoep thuisbezorgd. De kinderen uit de buurt kwamen nieuwsgierig even kijken.” Marjo werkt bij het Land van Horne in de zaal en achter het buffet en runt daarnaast de online snoepwinkel bij haar thuis.

Candy Room

Sinds vorige week is de Candy Room officieel geopend. Het assortiment bestaat uit meer dan honderd verschillende snoepjes. Variërend van zoet, zuur en zout. Allemaal los per stuk te koop. “Het zijn vooral bijzonder snoepjes, die je niet in de gewone winkel kan kopen.” Marjo toont een doos met supergrote kauwgomballen, lolly’s waar je een blauwe tong van krijgt, knettersnoep en xxl lange zure staven. Maar ook mini-snoepjes, zijn er te vinden. “Mijn favoriet? De tornado, zeg maar de regenboogstaven. Van al het andere snoepgoed kan ik afblijven, maar niet van die.”

Creativiteit

Voor Marjo ligt de focus niet alleen op het snoep, maar ook op de verpakking. “Snoep kan je in zoveel leuke dingen verpakken. Laatst zag ik op Netflix een bakje met een handige deksel. Dan denk ik meteen o daar kan ik dat en dat meedoen.” Voor een vriendin maakte ze een speciale snoepzak met unicorn. Maar ook kraampakketten, leuke bedrukte tasjes met snoep etc.

Online

Marjo gaat met de tijd mee en verkoopt het snoepgoed nu vooral online via haar Facebookpagina De Candy Room en WhatsApp. Ze verstuurt het per post, maar als het in Weert is, brengt ze het met de fiets. Bij haar langskomen kan ook nog steeds als je van tevoren een afspraak maakt.

Met de Candy Room is Marjo’s droom uitgekomen. “Wie droomt er niet van zo’n snoepkamer? En dan die verwonderde blik van de kinderen als ze al dat snoepgoed zien. Zelfs volwassenen zijn soms zo blij als een kind met een snoepje.” 


Een bijdrage van Arjanne van Voorst

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
7 reacties