Wat is jouw vrijwilligerskracht?

Deze week van 7 t/m 13 juni is de tweede campagneweek van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Doel van de week is om bij mensen twijfels weg te nemen om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Punt Welzijn sluit daar in het Weerterland graag bij aan, onder andere door buiten met mensen in gesprek te gaan over vrijwilligerswerk. De grote vraag is: Wat is jouw vrijwilligerskracht?

Wil jij weten welke talenten jij vrijwillig in kan zetten? Doe dan de nieuwe landelijk online test en kom er achter waar jouw vrijwilligerskracht ligt: waar ben je goed in, wat doe je graag en hoe zet je dat vervolgens om naar vrijwilligerswerk? De test vind je ook op de digitale Sociale Marktplaats Weerterland. Daar vind je tevens advertenties van vrijwilligerswerk. Wie weet zit er iets leuks bij voor jou en kan je meteen aan de slag. Hulp nodig om vrijwilligerswerk te vinden? Bel 0495-697900 of mail je vraag naar  [email protected].

Ben je benieuwd wat andere mensen zoal vrijwillig doen? Lees dan de inspirerende verhalen van mensen uit Nederweert en Weert die zich vanuit o.a. het Openluchtmuseum Eynderhoof, Tensor Turnen, Tafeltje Dekje en het Zintuigenpark vrijwillig inzetten. Deze verhalen zijn gemaakt in het kader van de campagne Mensen Maken Weert en Nederweert. Zie www.puntwelzijn.nl/mensenmaken

In deze week van 7 juni zijn medewerkers van Punt Welzijn vier middagen te vinden in het centrum van Weert om het gesprek aan te gaan met voorbijgangers over vrijwillige inzet. Ook in Nederweert zal in deze week gezocht worden naar de vrijwilligerskracht bij het winkelend publiek.

Bekijk een video via: https://youtu.be/FKNpBD28Sbs