Nieuwe beheerder buurtcentrum Moesel

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Op 1 juli 2021 neemt de Stichting Beheer Buurthuis Moesel (SBBM) het beheer van het buurthuis Moesel over van Punt Welzijn. Door deze overname is de openstelling van het buurthuis geborgd tot het moment dat de nieuwe maat-schappelijke accommodatie in Moesel gerealiseerd is. SBBM is een initiatief van harmonie St. Joseph Weert-Zuid, een van de hoofdgebruikers van het buurthuis.

Openstelling buurthuis veilig gesteld

Bekend was dat Punt Welzijn wilde stoppen met het beheer van het buurthuis onder de voorwaarde dat er een oplossing zou worden gevonden voor de gebruikers. De gemeente was daarom al langere tijd op zoek naar een andere beheerder voor het buurthuis. Uiteindelijk is gekozen voor een vorm van verenigingsbeheer waarbij door de harmonie St. Joseph Weert-Zuid een stichting is opgericht die het beheer van Punt Welzijn overneemt.

Gevolgen voor gebruikers

Gebruikers van het buurthuis merken in eerste instantie weinig van de beheerderswissel. Zo veranderen de tarieven die Punt Welzijn hanteerde niet. Wat wel verandert is het aanspreekpunt voor gebruikers. Alle gebruikers van het buurthuis worden hierover nader geïnformeerd door Punt Welzijn en SBBM. 

Tijdelijk karakter

SBBM beheert het buurthuis Moesel tot het moment dat de nieuwe maatschappelijke accommodatie in Moesel in gebruik wordt genomen. De realisatie van de nieuwe maatschappelijke accommodatie is onderdeel van uitvoeringsfase 1 van de gebiedsvisie Keent-Moesel. Deze fase heeft een looptijd van 5 jaar. Het streven is om de nieuwe accommodatie eind 2024 in gebruik te nemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie