Serviliusstraat wordt nieuwe voorkeurslocatie voor Cruyff Court

1 reactie

Begin deze maand maakte de gemeente Weert bekend dat er na onderzoek twee mogelijke locaties zijn voor de aanleg van een Cruyff Court. Dit waren de speel- en jongeren ontmoetingsplek aan de Serviliusstraat en het groene veld naast het Kennis- en Expertise Centrum aan de Beatrixlaan.

Vervolgens is de gemeente in gesprek gegaan met de direct aanwonenden van de twee mogelijke locaties. Uit dit buurtonderzoek bleek dat de meeste aanwonenden van de Serviliusstraat positief staan tegenover de komst van een Cruyff Court, terwijl een groot deel van de aanwonenden van de Beatrixlaan het Cruyff Court liever ergens anders zien.

Resultaten draagvlakonderzoek

Twintig woningen rondom de Beatrixlaan kregen een brief van de gemeente. Vervolgens is er met bewoners van tien huishoudens gesproken. Twee huishoudens waren voor de komst van een Cruyff Court en acht huishuishoudens waren tegen.

Bij de Serviliusstraat lagen de verhoudingen andersom. Daar kregen 43 woningen een brief van de gemeente. Vervolgens is er met 22 bewoners gesproken. 20 huishoudens waren voor de komst van een Cruyff Court. Één huishouden was tegen en nog één ander had geen mening.

Naar aanleiding van dit draagvlakonderzoek stelt het college aan de gemeenteraad voor om het Cruyff Court te plaatsen aan de Serviliusstraat. Op 13 juli aanstaande zal het voorstel van het college worden besproken door de gemeenteraad van Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie