Vermeende drenkeling zat met een biertje op het terras

Update 23.12u – De hulpdiensten zijn woensdag massaal gealarmeerd voor een ‘persoon te water’ in de omgeving van de Biesterbrug in Weert.

Voorbijgangers hadden een rubberen bootje zien dobberen. Ze zagen verder niemand in de omgeving van het bootje en vertrouwden het niet. Ze sloegen alarm waarna de hulpdiensten massaal uitrukten. Naast twee tankautospuiten, een boot en ambulance kwam ook een duikteam van de brandweer ter plaatse.

Al snel was duidelijk dat het loos alarm betrof. De eigenaar van het bootje was snel gevonden. Hij was afgekomen op de consternatie. De man zat namelijk om de hoek bij De Hook een biertje te drinken.

Wat bleek. De man kon niet met zijn plezierboot aanmeren bij de Biesterbrug, dus had hij een rubberen boot gepakt. Net voor de Biesterbrug was hij aangemeerd en uitgestapt voor een gezellig avondje uit op de Biest. Niet wetende dat anderen zich zorgen maakten.

Gelukkig bleek de man verder ongedeerd. De mensen die ook op het terras zaten grapten: “Hij was niet verzopen, maar bezopen”.

Bekijk een video via: https://youtu.be/m4zbqflAxw0