Visser ontdekt natuurbrand in IJzeren Man gebied

In het bosgebied van de IJzeren Man in Weert heeft woensdagochtend een kleine natuurbrand plaatsgevonden.

Een man zat te vissen aan de waterplas van de IJzeren Man en zag rook opstijgen vanuit het bos. Omdat er ook een mistlaag over het water te zien was ging de visser eerst op onderzoek uit. Rond 6 uur vond hij de brand de oorzaak. Nabij kinderboerderij Het Hertenkamp stond een boom in brand.

De politie kwam als eerste ter plaatse en begeleidde de brandweer naar de brandlocatie. Deze was lastig te bereiken met de tankautospuit. De brandweer kon via de Voorhoeveweg dicht bij de locatie komen. De brandslag werd over een sloot gegooid waarna het brandje kon worden gedoofd.

De oorzaak van de brand is lastig te achterhalen. Het kan brandstichting zijn geweest, maar ook een stukje glas of een weggegooide sigaret kunnen de boosdoener zijn geweest.