Duitse traumaheli naar Budel-Dorplein voor gewonde fietser

Budel-Dorplein – Op de Stationsweg in Budel-Dorplein is een fietser dinsdagavond ernstig gewond geraakt nadat hij was gevallen met zijn fiets.

Het eenzijdige ongeval gebeurde iets na 21.00 uur ter hoogte van het kunstwerk de Dorpleinzonnewijzer. De man was zo ernstig gewond geraakt dat de bijstand van een traumahelikopter werd gevraagd. Deze kwam vanuit Duitsland met een Notarzt aan boord. Ook de ambulancedienst van Weert kwam ter plaatse.

De politie sloot een deel van de weg af zodat de hulpverleners veilig hun werk konden doen. De gewonde fietser werd gestabiliseerd en vervolgens per ambulance naar de traumahelikopter gebracht. Het slachtoffer is vervolgens met de Duitse traumahelikopter naar het UMC+ in Maastricht gebracht.

Bekijk een video via: https://youtu.be/vxud4eqcZ5Y