Er worden spelaanleidingen geplaatst op Korenmarkt en Markt in Weert

In navolging van de Nieuwe Markt worden momenteel ook nieuwe spelaanleidingen geplaatst op de Korenmarkt en Markt in Weert. In totaal worden er vier nieuwe spelaanleidingen geplaatst.

Met deze spelaanleidingen wil de gemeente Weert de binnenstad aantrekkelijker maken. Sfeer en vergroening op pleinen en straten zijn een belangrijke opgave voor de gemeente. In 2020 is er al een aantal spelaanleidingen geplaatst op de Nieuwe Markt waar het blauwe touw de meest opvallende is.

Zodra alle vier de spelaanleidingen gereed zijn, vermoedelijk begin augustus, zal wethouder Van den Heuvel de spellen officieel openen. Dan volgt tevens een toelichting op welke spellen er zijn, wie er heeft meegedacht en waarom de keuze is gevallen op die vier spellen.

Inmiddels zijn de eerste elementen (praatpalen) geplaatst en trekken ze nu al de aandacht van de jeugd.