Expositie en verkoop foto’s schilderijen in Toon Hermans Huis

In het Toon Hermans Huis Weert aan de Graaf Jacobstraat 1 is vanaf donderdag 22 juli een expositie van schilderijen van Ria van der Vorst te zien. Foto’s van de schilderijen (op canvas) zijn op bestelling te koop. Op zaterdag 31 juli is tussen 13.00 en 16.00 uur een extra mogelijkheid om een foto op canvas te kopen. De foto’s worden belangeloos gemaakt door Irene van Wel. De opbrengst is voor de Stichting Grootverzettegenkanker en het Toon Hermans Huis Weert.

Ria van der Vorst

Ria van der Vorst, die jarenlang leed aan borstkanker en hieraan in 2019 overleed, heeft vanaf de oprichting van het inloophuis bijna tien jaar lang met lotgenoten geschilderd onder begeleiding van professionals. In haar schilderijen is duidelijk de ontwikkeling van haar schildertalent in de loop van de jaren te zien. Het schilderen werkte voor haar therapeutisch, maar gaandeweg ontdekte zij ook haar talent om mooie kleurrijke schilderijen te maken. Samen met haar man Jos was zij bij vele activiteiten in het Toon Hermans Huis betrokken. Als Toons Topper beklom zij in 2016 samen met hem de Mont Ventoux. Dit jaar zal Jos als Toons Topper de berg zowel per fiets als te voet beklimmen.

Verkoop van foto’s op canvas

Fotograaf Irene van Wel maakt op bestelling belangeloos foto’s van de schilderijen van Ria en drukt deze op canvas af. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de stichting Grootverzettegenkanker en het Toon Hermans Huis Weert.

Kijk voor meer informatie op de website www.toonhermanshuisweert.nl.