Historisch schip Anna siert als wanddecoratie in wooncomplex

In het appartementencomplex Anna is zaterdag een wanddecoratie onthuld dat verwijst naar het verleden van de Weerter Scheepsbouwmaatschappij van de familie Driessens.

Anna is een van de nieuwe complexen op Park Zuytwillemsvaert (de voormalige Industriekade aan de Zuid-Willemsvaart). De naam van het complex verwijst naar het schip Anna waarmee een link wordt gelegd met de mooie geschiedenis van Weert. Het schip Anna is in 1910 gebouwd in opdracht van Adolphe Malou uit Jainbes-Namen en wordt afgebeeld op de wanddecoratie.

Ook andere complexen op Park Zuytwillemsvaert zijn vernoemd naar schepen die gebouwd zijn door de Weerter Scheepsbouwmaatschappij.

In het bijzijn van de bewoners werd de wanddecoratie onthuld door Jeanne Moors Driessens, telg van de scheepsbouwer. De wanddecoratie werd mede mogelijk gemaakt door Bouwbedrijven Jongen, Makelaardij Saelmans en de VvE Anna.