Johnny Hoes 10 jaar geleden overleden, Adri-Jan Hoes blikt terug

Vandaag is het 10 jaar geleden dat zanger en platenbaas Johnny Hoes kwam ter overlijden. Hoes overleed op 94-jarige leeftijd. De oudste zoon Adri-Jan blikt terug op de periode daarna.

Hoes werd ook wel de koning van de smartlap genoemd. De naam “Johnny Hoes” was een begrip in de wereld van de lichte Nederlandstalige muziek. Niet alleen is hij zanger van hits als “Och was ik maar”, “De smokkelaar”, “De stroper” en “Daar mag je alleen maar naar kijken”. Hij is ook de schrijver van tal van liedjes voor artiesten als de Zangeres Zonder Naam, Eddy Wally, De Heikrekels, Dennie Christian en vele anderen. En de ontdekker van heel veel Nederlands talent.

Ondanks de leeftijd van 94 jaar kwam zijn overlijden 10 jaar geleden onverwacht. De vader van Johnny Hoes was 102 jaar oud geworden en Johnny Hoes was ervan overtuigd dat hij ook de 100 zou halen. Dat mocht echter niet zo zijn. Vlak na zijn overlijden kwam bekend Nederland naar Weert om afscheid te nemen van Hoes.

Bekijk een video via: https://youtu.be/4G0Vkgp2xm4