‘Kijkje in de keuken’ bij grootste productielocatie crystal meth

Nederweert – Afgelopen nacht werd aan de Hoogbosweg in Nederweert (nabij de Dr. Anton Philipsweg in Weert), het grootste productielocatie voor crystal meth ooit in Nederland aangetroffen.

De politie kwam de locatie op het spoor door zicht te krijgen op informatie uit versleutelde chatberichten. Toen de politie poolshoogte ging nemen, werd het omvangrijke lab in een tweetal met elkaar in verbinding staande loodsen ontdekt.

Afgelopen nacht werd meteen gestart met onderzoek in de productielocatie waarbij veiligheid voorop stond. Zo vond bemonstering van de aanwezige spullen plaats, werd geïnventariseerd wat er precies aanwezig was, zowel aan grondstoffen als eindproducten en de middelen om crystal meth te maken.

Het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) is gestart met de ontmanteling van de productielocatie. Gelet op omvang en grootte zal dit nog zeker tot en met aanstaande zondag duren.

Handelswaarde

Met het produceren van grote hoeveelheden crystal meth in een tweetal loodsen aan de Hoogbosweg in Nederweert zijn miljoenen euro’s gemoeid.

Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) kon in deze grote en professioneel opgezette productielocatie meer dan 100 kilo per dag van deze zeer verslavende drug gemaakt worden. Dit komt neer op een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag. Bij verkoop hiervan zou de uiteindelijke straatwaarde daar een veelvoud van zijn.

Via de onderstaande beelden krijg je een ‘kijkje in de keuken’ van de productielocatie.

Een video via: https://youtu.be/-qF4hJNMdTE