Leerlingen De Firtel Stramproy tonen wethouder ideale speelvelden

Algemeen Dorpen Stramproy Uitgelicht Reageer 2 min. leestijd

Leerlingen van Basisschool De Firtel in Stramproy zijn de afgelopen periode druk doende geweest met het ontwerpen van ideale speelveldjes. Maandagochtend mochten ze hun ideeën en maquettes delen met wethouder Van den Heuvel van de gemeente Weert.

Meester Stan van De Firtel licht toe: “De leerlingen zijn bezig geweest met het project ‘Het ontwikkelen van je eigen gemeente’. Hierbij maken de leerlingen kennis met het verschil tussen een dorp en een stad. Maar ze leren ook wat een gemeente precies doet. Het project waar ze nu mee bezig zijn geweest spitst zich specifiek toe op het ontwerpen van een eigen speelveld of pleintje.”

De leerlingen gingen aan de slag om een ideaal speelveld te ontwerpen. Hierbij namen ze bijvoorbeeld ook interviews af om inzicht te krijgen in de voorkeuren van de verschillende leeftijdsgroepen. Er kwamen allerlei inzichten naar voren. Denk bijvoorbeeld aan speeltuinen die aansluiten bij de natuur, maar ook voorzieningen voor ouders en honden.

Wethouder Van den Heuvel reageerde enthousiast: “Het is leuk om al die presentaties van de leerlingen te zien. De leerlingen is innovatief bezig. Ze vinden met name ook groen belangrijk. Maar ook boomhutten, strandjes, blote voetenpaden. Echt te gek! Ik denk dat we als gemeente Weert daar veel profijt van hebben voor de aanleg van toekomstige speeltuintjes”.

Bekijk een video via: https://youtu.be/QaXMBotCJ3M

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie