Twee nieuwe parcoursen Hema Volksloop getest

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via organisatie

Zondag werden in het IJzeren Man gebied twee nieuwe parcoursen van de Hema Volksloop getest. Om 10.00 uur werd het startsein gegeven voor de testrondes. De bedoeling is dat op 1 augustus de nieuwe parcoursen in het programma worden opgenomen.

De parcoursen zijn 3,9 en 5,9 kilometer lang. Ze waren uitgezet met pijlen. Vooraf aanmelden was dus ook niet nodig en er werden geen tijden geregistreerd. Zo’n 30 deelnemers verschenen aan de start.

Lopen langs het water

Het nieuwe 3,9 kilometer parcours loopt door het prachtige gebied van de IJzeren Man, langs diverse meertjes en op een vlak terrein.

Het parcours van 5,9 kilometer lang wordt als iets pittiger ervaren met hier en daar een heuveltje. De meeste testlopers gaven aan het mooie routes te vinden.

Maar er waren ook wat kritische opmerkingen over de bewegwijzering. Voor de organisatie zijn er zeker nog verbeterpunten aan te brengen. Maar over het algemeen waren na afloop enthousiaste gezichten waar te nemen.

Nieuw per 1 augustus

Op 1 augustus 2021 gaat de vernieuwde Hema Volksloop van start. Er zijn dan twee parcoursen, route A die 3,9 kilometer lang is en route B die 5,9 kilometer langs is. De nieuwe afstanden worden dus 3,9 (1 x route A), 7,6 (2 x route A), 11,8 (2 x route B), 15.5 (1 x route A en 2 x route B) en 17,6 kilometer (3 x route B).

Beide parcoursen lopen door het schitterende gebied van de IJzeren man. Vooral veel langs het water. Inschrijven is mogelijk via deze link: https://inschrijven.nl/form/2021080116344-nl.

Jeugd tot 15 jaar mag gratis meelopen

De jeugdige deelnemers tot 15 jaar mogen gratis deelnemer op de kortere afstanden. De speciale jeugdroute (route C) is niet gewijzigd. De lengte is 1,3 kilometer. Ook starten de jeugdige lopers vanaf 1 augustus vroeger, te weten om 9.45 uur. De andere jeugd mag met de senioren meelopen vanaf 10.00 uur. Aanmelden ka via de eerder genoemde links.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie