RICK organiseert summerschool voor een creatieve vakantie

Zijn jouw kinderen graag creatief bezig? Zoek jij nog een leuke activiteit om jouw kinderen tijdens de laatste week van de zomervakantie bezig te houden?

RICK organiseert, in samenwerking met kunstenares Yvonne Schroeten een leuke en kunstzinnige summerschool voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Van 30 augustus t/m 3 september zijn er allerlei leuke workshops muziek, dans, beeldend of theater waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Allemaal in het thema ‘droomeiland’ om het vakantiegevoel nog wat langer vast te houden.

Kinderen luisteren naar een muzikaal verhaal, leren zelf muziek maken en spelen samen in een band. Met verschillende materialen bouwen en schilderen ze hun eigen droomeiland en knutselen ze een eigen vakantieboek met alle zomerherinneringen erin. Met kinderdans ontdekken ze hoe ze met hun lichaam kunnen bewegen. Daarnaast maken ze kennis met toneelspelen. Dit doen de kinderen onder begeleiding van professionele vakdocenten. Een creatieve en ontzettende leuke besteding van hun dag!

Tijdens de workshops werken de kinderen toe naar een mooi eindresultaat dat ze op vrijdag 3 september om 19.00 uur bij Theater de Huiskamer kunnen presenteren. Vrienden en familie zijn van harte uitgenodigd het eindconcert, de beeldende expositie en dans- en theatervoordrachten bij te wonen.

Kunstproject Spiegelbeelden

Bij alle workshops staat het thema droomeiland centraal. Dit thema komt van het kunstproject Spiegelbeelden van kunstenares en docente Yvonne Schroeten. Zij schreef de roman ‘Geheel de hemel weerspiegelend’, over een kunstenaar die zich terugtrekt in een atelier in Toscane en daar verdwaalt in fantasiewerelden.

Je kunt je aanmelden voor één of meerdere dagprogramma’s (van 9.00 – 15.00 uur) in die week. Voor meer informatie en aanmelden, kun je kijken op www.rickraakt.nl/summerschool.