Romy Passon (18) over vrijwillige inzet

“Je kan iets kiezen waar je van leert en profijt bij hebt in je studie en toekomst”
Foto via Punt Welzijn

Romy Passon is 18 jaar en komt uit Weert. Ze is al 2 jaar te horen als vrijwillige nieuwslezer bij WeertFM. Daarnaast doet ze de opleiding media en event management, richting media en communicatie, op het Sint Lucas in Boxtel. Ook heeft ze een bijbaantje bij de supermarkt en speelt ze accordeon. Heeft deze jonge meid wel tijd voor vrijwilligerswerk?

Romy was 16 jaar en zat op het Citaverde College in Nederweert. Er stond één grote vraag centraal op dat moment: wat wilde ze later worden? Eigenlijk had ze nog geen idee. Misschien iets met media? “Van mensen uit mijn omgeving hoorde ik goede verhalen over WeertFM dus toen ik voor het eindproject op school een dag stage moest lopen besloot ik dat bij WeertFM te gaan doen”. Na deze stage was het Romy duidelijk dat ze dit soort werk wel heel leuk vond om te doen. “Ik ben er blijven hangen omdat ik het heel leuk vind daar. Ik wist toen zeker wat ik voor opleiding wilde gaan doen”, aldus Romy.

Sindsdien houdt Romy zich bezig met het nieuws. Nieuws vergaren, herschrijven voor radio en het dan inspreken. “Het is een weekoverzicht, het nieuws van de afgelopen week. Dat kan ik in mijn eigen tijd voorbereiden en dan op vrijdagavond inspreken in de studio”. Zo is het voor haar ook goed te combineren met school. In drukke periodes zoals tijdens examens valt iemand voor haar in.

WeertFM maakt het leuk voor haar door de werkwijze met vrijwilligers. Er werken heel veel verschillende mensen en allemaal doen ze het werk met hart voor de radio. Romy: “Ze hebben allemaal een doel en willen iets moois neerzetten. Je wílt het vrijwilligerswerk daar gewoon graag doen. Met z’n allen maken we er iets moois van”. 

Romy vindt het leuk dat ze vrijwilligerswerk doet waar ze ook voor haar opleiding iets aan heeft maar ze wil ook iets goeds doen voor de samenleving. Dat vindt ze belangrijk.
“Iedereen heeft vrije tijd om te spenderen en dat kan naast je gewone leven ook in iets wat goed is voor de maatschappij. En je kan, net als ik, iets kiezen wat past bij je toekomstige werk. Waar je van leert en profijt bij hebt in je studie en toekomst”.


Dit interview is onderdeel van een reeks interviews die Punt Welzijn maakt in het kader van de campagne Mensen Maken Weert en Nederweert. Alle verhalen lezen of meer weten over de campagne? Kijk dan op www.puntwelzijn.nl/mensenmaken. Wil jij je ook vrijwillig inzetten of weten waar jouw vrijwilligerskracht ligt? Kijk dan op www.puntwelzijn.nl/socialemarktplaats.