Storing Stadsbrug Weert zorgt voor verkeershinder

Update – Momenteel is er een storing gaande bij de stadsbrug in Weert. Het zorgt voor de nodige verkeershinder in het centrum.

Via het omroepsysteem wordt omgeroepen: “Attentie, attentie, er is een langdurige storing gaande, neem zo mogelijk een andere route”. Het verkeer dat voor de brug staat te wachten zal rechtsomkeert moeten maken en de Zuid-Willemsvaart elders moeten oversteken via bijvoorbeeld de Biesterbrug of de Boshoverbrug.

Rond 12.45 uur arriveerde een monteur om het probleem te verhelpen. Hoe lang de storing nog zal duren in onbekend. Zowel het verkeer op de weg als het scheepvaartverkeer ondervindt hinder van de storing.

Update 13.00 uur: de monteur heeft het brugdek laten zakken. Het verkeer op de weg kan de brug weer passeren. De brug zal nog getest moeten worden na de herstelwerkzaamheden.