Lekkernij van Rousseau voor mantelzorgers

Foto: ter illustratie

Het coronavirus heeft voor iedereen gezorgd voor zorgen, aanpassingen en veranderingen. Mantelzorgers zijn in deze tijden extra belangrijk voor degene waarvoor zij zorgen, vaak kwetsbare mensen. Tegelijkertijd werden mantelzorgers in deze tijd meer aangewezen op zichzelf én dat was niet altijd makkelijk. De gemeente Weert heeft alle mantelzorgers uitgeroepen tot Weertenaren van het jaar 2020 en Punt Welzijn verzorgt iets extra’s om al deze mantelzorgers te waarderen.

Weertenaren van het jaar

De gemeente Weert riep op 28 juni jl. iedereen die actief is in de zorg, hetzij als professional of als mantelzorger, uit tot ‘Weertenaren van het jaar 2020’ voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Madeleine Hartmann heeft namens alle mantelzorgers uit Weert de oorkonde in ontvangst genomen.

Madeleine vertelt: “Ik ben blij dat de mantelzorgers niet vergeten zijn in deze zware periode en ben zeer vereerd dat ik namens alle mantelzorgers de oorkonde voor Weertenaar van het jaar in ontvangst mocht nemen. Jullie verhaal is ook mijn verhaal: het voorzichtig zijn, in zelfisolatie gaan, je geliefde voor lange tijd 24 uur per dag verzorgen of juist voor lange tijd moeten missen. Het bang zijn voor code zwart op de IC en wat dit voor onze geliefden zal betekenen mochten zij daar terecht komen, de hoop dat het beter gaat met alle cijfers en vervolgens weer de teleurstelling dat het toch weer slechter gaat… Blijf sterk en gezond allemaal!”

Lekkernij van Rousseau

Weertenaar van het jaar, dat verdient iets extra’s! Punt Welzijn maakt een punt van het waarderen van  mantelzorgers. Daarom krijgen mensen die zorgen voor een naaste die woont in de gemeente Weert een heerlijke lekkernij van Rousseau aangeboden.

Aanmelden kan via www.puntwelzijn.nl tot en met 25 juli a.s. De lekkernij kan vervolgens de hele maand augustus op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur afgehaald worden bij BeekCwartier (begane grond Beekstraat 54, Weert). Is het voor jou niet mogelijk om het zelf op te komen halen, geef dit aan bij aanmelding en dan wordt het thuis bezorgd door vrijwillige bezorgers.

Heb je een vraag of wil je informatie over wat Punt Welzijn voor jou kan betekenen? Kijk op de website of neem contact op via [email protected] of 0495-697900.