Volgende Oogcafé Weert in teken van toegankelijkheid Annamolen

Algemeen Informatie Weert Reageer 3 min. leestijd

Iedereen moet mee kunnen doen in onze maatschappij. En sinds xorona is daar ook veel aandacht voor. Ook de visueel beperkte mens wordt nu beter gezien. Iets waar we erg blij mee zijn natuurlijk.

In juni hadden ze al bezoek van een aantal leerlingen van Het College Weert. Met een verrassend pakket aan spellen speciaal gemaakt voor de visueel beperkte mens. Ze wilden graag testen of de door hen gemaakte uitvoeringen ook in de praktijk geschikt zijn voor slechtzienden dan wel blinde medemensen. Volgens Oogcafé Weert op zich al opmerkelijk dat zulke jonge leerlingen aan de slag gaan toegankelijkheid. Dat ze zich daadwerkelijk ook echt willen verplaatsen in de beperkingen die een visuele handicap met zich meebrengt blijkt wel aan hun bezoek aan het Oogcafé Weert.

Ze doen daar graag aan mee. Het is gezellig en ze steken er allemaal wat van op. Op dit moment zijn er meer organisaties bezig met toegankelijkheid voor iedereen aan onze maatschappij.

In het volgende Oogcafé Weert op donderdag 8 juli a.s. in Buurthuis Fatima komt Vincent van den Berg van molennetwerk Kempen-Broek. Ook om voor te leggen hoe de Annamolen op Keent toegankelijk gemaakt wordt de visueel beperkte mens. Het thema van monumentendag 2021 is namelijk Mijn Monument is jouw Monument. Voorzitter John Snijkers van Oogvereniging Limburg heeft de braille teksten verzorgd. Die in de Annamolen ter verduidelijking voor blinde mensen aanwezig zijn en braille beheersen.

Iedereen is vanaf 14.00 uur weer welkom in Buurthuis Fatima. Gewoon omdat je een gezellige middag wil, of om iets op te steken over leven met een visuele beperking. Voor mantelzorgers die hun netwerk willen uitbreiden. Familie en vrienden die meewillen of gewoon omdat je iets meer over molens wil weten. De koffie staat klaar en het eerste kopje krijg je gratis.

Ondertussen kun je ook bellen met voorzitter John Snijkers Van Oogvereniging Limburg en persoonlijk een toelichting krijgen op brandende vragen op mobiel nummer 0620248377
Van harte welkom dus , en je kunt mij ook mailen mocht je dat prettiger vinden, [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie