Wel of geen schoolverlatersmusical? Scholen gaan er creatief mee om

Veel leerlingen uit groep 8 sluiten hun basisschooltijd traditiegetrouw af met een schoolmusical. Door de geldende corona-maatregelen leek dit lange tijd onmogelijk.

Om hun schoolverlaters toch een mooi afscheid te kunnen geven gingen scholen in het Weerterland op zoek naar alternatieven. Waar de een koos voor een hele andere activiteit, lukte het de ander om de musical toch door te laten gaan.

Op De Bongerd in Nederweert maakten leerlingen een video over hun tijd op de basisschool. “Ze hebben sketches gedaan, ze hebben dingetjes over elkaar verteld zodat ze later echt een mooie herinnering hebben”, zo vertelt meester Axel Hendriks.

De schoolverlaters van IKC Leuken sloten hun basisschooltijd af met een heus gala. In stijl gekleed kwamen de leerlingen aan op school. Via de rode loper gingen ze naar binnen. Daar stond, aldus meester Mark Wolfs, een buffet op ze te wachten.

In Swartbroek ging de schoolmusical wel gewoon door. Juf Ilse Geelen vertelt dat de kinderen hun rol gewoon hebben ingestudeerd. Op het laatste moment werd gekeken hoe het stuk opgevoerd kon worden. “Gelukkig mogen we met live-publiek”, aldus de juf. Het alternatief was om de musical op te nemen op video en hem op die manier te laten zien aan alle vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s.

Bekijk een video via: https://youtu.be/_AMtn_Oe1nY