Auto met vrouw en kinderen op zijkant na botsing bij toerit A2

De hulpdiensten zijn maandag rond 13.15 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval bij de toerit A2 Wildenberg.

Ter plaatse was een auto met daarin een vrouw en twee kinderen aangereden door een andere personenauto en vervolgens op de zijkant terecht gekomen. Het ongeval gebeurde toen een auto op de Dr. Anton Philipsweg een bestelbus wilde inhalen. Echter voor die bestelbus reed nog een andere auto, maar dat had de bestuurster van de auto die achter de bestelbus reed niet gezien.

Toen de voorste auto afsloeg om de toerit op te rijden was de achterste auto bezig met het inhalen van de bestelbus. De bestuurster van de achterste auto merkte te laat op dat de auto voor de bestelbus afsloeg. Het gevolg was een botsing waarbij de voorste auto op de zijkant terecht kwam. De andere auto kwam in de naastgelegen berm tot stilstand.

Wonder boven wonder kwamen alle betrokkenen met de schrik vrij. Er kwam uit voorzorg wel nog een ambulance ter plaatse, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De kinderen kregen van de hulpdiensten een knuffelbeertje om van de schrik te kunnen bekomen.

De betrokken voertuigen raakten beschadigd en zijn afgesleept door een berger. Tijdens de bergingswerkzaamheden moest de toerit Wildenberg en Dr. Anton Philipsweg tijdelijk worden afgesloten.

Bekijk een video via: https://youtu.be/J5WMBK1ak1s