Benzinelucht in flat Louise de Colignystraat

De brandweer werd zondag rond 22.00 uur gealarmeerd vanwege een hinderlijke lucht in een flat aan de Louise de Colignystraat. Er werd al een aantal uren een penetrante benzinelucht waargenomen.

De benzinelucht leek maar niet te verdwijnen. Omdat er ook kinderen in de flat wonen maakten enkele bewoners zich extra zorgen en besloten ze om de hulpdiensten te bellen. De brandweer werd aangestuurd om nader onderzoek te doen.

De brandweermannen en -vrouw hadden al snel de oorzaak achterhaald. De benzinelucht kwam vanuit een kelderbox. De bewoner van de flatwoning waar de kelderbox bij hoort werd ingeseind en toen werd duidelijk dat hij enkele jerrycans met benzine in zijn kelderbox had staan.

Op aanwijzingen van de brandweer werden de jerrycans uit de kelderbox gehaald. Er bleek ook wat benzine te zijn gemorst. Met een beetje wegdekreiniger en wat water werd een deel van de vloer gereinigd.

Intussen was er een kelderraampje verwijderd en een ventilator aangezet. De brandweer liet de kelder even ventileren zodat de benzinelucht niet meer zo sterk aanwezig was. Na het ventileren konden de bewoners met een gerust hart terug naar hun woning. Ze bedankten de brandweer voor hun inzet.